Srušila se zgrada u Egiptu, poginulo više od 20 osoba

Izvor: Press, 16.Jan.2013, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušila se zgrada u Egiptu, poginulo više od 20 osoba

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Abdel Aziz Tavfek kazao je da spasioci i dalje tragaju za preživelima pod ruševinama te zgrade s 24 stana, podignute pre pet godina.
U nesreći je povređeno vise od desetoro ljudi, ali ni taj broj nije konačan dok se ne pretraži ruševina.
Još nije poznato zbog čega se srušila zgrada. Slične ranije nesreće su objašnjavane nepoštovanjem građevinskih propisa.
Gradonalčelnik Aleksandrije Mohamed Abas Ata danas je rekao državnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << novinskoj agenciji MENA da je zgrada koja se jutros srušila, izgrađena bez dozvole.
Posle ove nesreće iseljene su dve, sada oštećene susedne zgrade, dok se ne proveri da li se i one mogu srušiti.
Ima tvrdnji da je bezakonje od rušenja prethodne vlasti Egipta, pre dve godine, dovelo do masovne zemljišne i zloupotrebe u građevinarstvu - ilegalno, bez ikakve kontrole su izgrađene stotine jeftinih improvizovanih višespratnica.
Po podacima Ministarstva za stanovanje, od 2009. do kraja prošle, 2012. godine broj ilegalno izgrađenih zgrada je skočio na 318.000.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Egipat: Srušila se osmospratnica

Izvor: Vesti-online.com, 16.Jan.2013

Broj poginulih pri jutrošnjem rušenju osmospratne stambene zgrade u Aleksandriji popodne je porastao na više od 20, saopštili su zvaničnici rekavši da je sreća što svi stanari nisu bili kod kuće. ..Uzrok nesreće verovatno kršenje građevinskih propisa.. .. ..Zamenik ministra unutrašnjih...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.