Izvor: Studio B, 07.Nov.2012, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušila se robna kuća u Gani, najmanje troje mrtvih

Najmanje tri osobe su poginule, a veliki broj zatrpan kada se u Akri, glavnom gradu Gane, uoči otvaranja srušila višespratna robna kuća.

U toku je akcija spasavanja, a policija i vatrogasci pokušavaju da izvuku ljude iz ruševina. Do sada je spasena jedna osoba.

- Bila sam veoma blizu robne kuće zato što sam krenula da nešto kupim i videla sam kako se zgrada ruši. Mislim da pod ruševinama ima mnogo ljudi zato što je ovo popularan tržni centar u ovom kraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << - izjavila je AFP-u očevidac Ama Okjere.

Strahuje se da je ispod ruševina ostalo oko 200 ljudi, javljaju dopisnici sa lica mesta.

Zgrada se srušila oko 15 minuta pre otvaranja.

Predsednik Gane DŽon Dramani Mahama saopštio je da se moli za radnike, kupce i ostale koji su zatrpani u zgradi "Ačimota melkom".

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.