Sreli se južnokorejski predsednik i sestra Kim Džong Una na ZOI

Izvor: Blic, 09.Feb.2018, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sreli se južnokorejski predsednik i sestra Kim Džong Una na ZOI

Južnokorejski predsednik Mun Džae In na kratko se danas susreo sa sestrom severnokorejskog lidera Kim Džong Una, Kim Jo Džong, na otvaranju Zimskih Olimpijskih igara u Pjongčangu.

Njegov razgovor sa delegacijom Severne Koreje koja je došla u Pjongčang, zakazan je za subotu, prenosi južnokorejska agencija Jonhap.

Kako je prethodno izvestio AP, delegacija Severne Koreje predvodjena Kim Jo Džong doputovala je danas u Pjongčang, a sestra lidera Severne Koreje je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prvi član te porodice koji je posetio Južnu Koreju od Korejskog rata (1950-1953).

Ona je u Južnu Koreju doputovala privatnim avionom svog brata zajedno sa predsednikom severnokorejske skupštine Kim Jong Namom (90).

Prilikom dolaska Kim Jo Džong je nosila crni kaput, crni kofer i privukla je veliku pažnju prisutnih fotoreportera.

Pozdravila se uz smešak sa južnokorejskim zvaničnicima, među kojima je bio južnokorejski ministar unifikacije Čo Mjong Gjon.

U delegaciji Severne Koreje nalaze se i predsednik Nacionalnog sportskog komiteta i direktor Agencije koja se bavi međukorejskim poslovima.

Prethodnih dana južnokorejski mediji bavili su se time da li će Kim Jo Džong preneti južnokorejskom predsedniku ličnu poruku svog brata i ako to i učini da li će ona uključivati i predlog za samit dva lidera.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.