Šefovi država dve Koreje se rukovali

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Feb.2018, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šefovi država dve Koreje se rukovali

Predsednik Južne Koreje Mun Džae-in i nominalni severnokorejski šef države Kim Jong Nam sreli su se danas i rukovali se pre ceremonije otvaranja Zimskih Olimpijskih igara u Pjongčangu.

Kim, koji zvanično predvodi severnokorejsku delegaciju, sreo se s Munom na prijemu za lidere, prenela je agencija Jonhap.

Južnokorejski predsednik i njegova supruga su primali zvanice jednu po jednu.

Predsednici rivalskih zemalja su se smešili dok su se rukovali u opuštenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << atmosferi.

Kim Jo Džong, uticajna sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una i članica delegacije sa severa, po svoj prilici nije bila prisutna.

Kim Jong Nam je najviši severnokorejski zvaničnik koji je ikada posetio Jug, dok je Kim Jo Džong prva članica vladajuće severnokorejske porodice na tlu Južne Koreje od završetka Korejskog rata.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.