Sprečen teroristički napad na utakmici PSŽ-Bordo!

Izvor: Mondo, 03.Okt.2017, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečen teroristički napad na utakmici PSŽ-Bordo!

Francuska policija saopštila je da je u subotu, u blizini stadiona "Park prinčeva" u Parizu, pronađena bomba, samo nekoliko sati uoči utakmice Pari Sen Žermen - Bordo, koju je pratilo oko 50.000 ljudi.

Foto: Clive Rose/Guliver/Getty Images

Sumnjivi predmet u subotu oko pola pet ujutro pronašao je stanovnik ulice u blizini stadiona "Park prinčeva" i odmah obavestio policiju.

Policija je potvrdila da je pronašla improvizovanu eksplozivnu napravu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Imala je četiri gasna cilindra, a detonator je bio povezan sa mobilnim telefonom.

RT MirrorFootball "Bomb 'found outside Parc des Princes' hours before PSG played Bordeaux https://t.co/lfHXgmNytOpic.twitter.com/g3FvHsBemL"

— Soccer Updates (@futballnigeria) October 3, 2017

Policija je deaktivirala bombu ručne izrade, ali su detalji operacije držani u tajnosti do danas, pošto je antiteroristička policija pretraživala predgrađa Pariza tražeći osobe povezane sa napadom, piše britanski "Dejli mejl".

Uhapšeno je pet osoba, koje se sumnjiče da su pripremale teroristički napad. Među njima je i radikalni islamista povezan sa Islamističkim pokretom, koji je bio pod policijskom prismotrom.

"Osumnjičeni je bio pod prismotrom, ali je najverovatnije angažovao osobu koja liči na njega i tako zavarao agente koji su ga pratili", rekao je francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolomb.

Svi osumnjičeni su u pritvoru.

Utakmicu Pari Sen Žermen - Bordo u subotu je gledalo oko 50.000 ljudi.

Foto: Guliver/Aurelien Meunier/Getty Images)

Stadioni u Parizu već su bili meta terorističkih napada.

U nekoliko odvojenih terorističkih napada 13. novembra 2015. u Parizu, u kojima je poginulo oko 130 ljudi, a više desetina ranjeno, jedna od meta bio je stadion "Stad D'Frans".

UŽIVO: Napad na Pariz! (FOTO + VIDEO)

Za vreme prijateljske utakmice Francuska - Nemačka u blizini stadiona odjeknulo je nekoliko eksplozija, u kojima je poginuo značajan broj ljudi. Od bombe koja je eksplodirala na samom stadionu poginule su tri osobe. Odgovornost za napade preuzela je Islamska država.

Horor u Parizu tokom meča Francuska - Nemačka!

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bomba kod stadiona PSŽ!

Izvor: Mondo, 03.Okt.2017

Francuska policija saopštila je da je u subotu, u blizini stadiona "Park prinčeva" u Parizu, pronađena bomba, samo nekoliko sati uoči utakmice Pari Sen Žermen - Bordo, koju je pratilo oko 50.000 ljudi...Foto: Clive Rose/Guliver/Getty Images..Sumnjivi predmet u subotu oko pola pet ujutro pronašao...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.