Spektakl i običaj koštao putnike kruzera Costa Concordia

Izvor: NaDlanu.com, 16.Jan.2012, 02:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spektakl i običaj koštao putnike kruzera Costa Concordia

Rizični običaj kruzera da prođu blizu ostrva Điljo da bi pozdravili stanovnike, po svemu sudeći je doprineo tome da se luksuzni turistički brod "Kosta Konkordija" nasuče u blizini obala Toskane, rekli su zvaničnici, ali i očevici.

Neki očevici su ispričali da je posada kruzera Concordia priredila stanovnicima spektakularnu paradu dok je brod prolazio pored ostrva. U prilog ovoj teoriji, list "Stampa" je danas objavio pismo, napisano u avgustu prošle godine, u kome se gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Đilja, Serđo Orteli, zahvaljuje kapetanu "Kosta Konkordije" na "neverovatnom spektaklu" koji je priredio stanovnicima ostrva prilikom jednog prethodnog prolaska tim putem. Običaji, i to nimalo naivni postoje i u vazduhoplovstvu, čućete od svakog starijeg iskusnog vojnog pilota sa prostora ex-YU. U želji da impresioniraju, ne grad ili mesto, nego samo jednu devojku, neretko su izvodili akrobacije u blizini ili iznad njene kuće ili zgrade. Neke od tih neovlašćenih bravuroza bile su su strogo kažnjene, a na neke se gledalo sa simpatijama i jednostavno su "prećutane". Poginulo najmanje pet ljudi, a 67 je povređeno, dok spasilačke ekipe tragaju za još 15 putnika i članova posade, prenosi B92 . Na brodu se nalazilo četvoro državljana Srbije - troje putnika i jedan član posade. Oni su, kako je saopštio šef Konzularnog odeljenja Ambasade u Rimu Slavoljub Matić, dobro. Kapetanu "Konkordije" Frančesku Sketinu, koji je napustio brod pre putnika, tužilaštvo je danas odredilo pritvor nakon višečasovnog ispitivanja. Kapetan Sketino rekao je da je odluku o evakuaciji doneo pod pritiskom, ističući da je mislio da su svi putnici već bili spaseni kada je on napuštao brod.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.