Spejs šatl krenuo do Međunarodne svemirske stanice /video/

Izvor: Blic, Tanjug, 16.Nov.2009, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spejs šatl krenuo do Međunarodne svemirske stanice /video/

Na Floridi je danas uspešno lansiran američki spejs šatl "Atlantis" sa posadom od šest astronauta koji treba da isporuče rezervne delove na Međunarodnu svemirsku stanicu.

Spejs šatl je lansiran iz Svemirskog centra "Kenedi" i posle osam i po minuta bezbedno je ušao u zemljinu orbitu. Misija će trajati 11 dana, javio je Rojters.

Lansiranjem "Atlantisa" obeležena je 129. šatl misija američke svemirske agencije NASA, otkako su započeli letovi 1981. godine, ukazuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "Foks njuz". Ovo je ujedno 31. lansiranje za "Atlantis", koji će biti "penzionisan" zajedno sa još dva spejs šatla za oko godinu dana.

Takođe, NASA je po prvi put pozvala korisnike Tvitera da prisustvuju lansiranju. Oko 100 korisnika okupilo se u Kejp Kanaveralu kako bi naučili više o američkoj agenciji i misiji šatla.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.