Španija uhapsila četvoricu osumnjičenih islamista

Izvor: Blic, 24.Jan.2015, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija uhapsila četvoricu osumnjičenih islamista

Španska policija uhapsila je u severnoafričkoj španskoj enklavi Seuti četiri osobe za koje se sumnja da su članovi militantne islamističke mreže, saopštilo je danas špansko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Zvanični Madrid je posle terorističkih napada u Parizu početkom meseca, kad su islamski napadači ubili 17 osoba, pooštrio mere bezbednosti, kao i napore za sprečavanje radikalizacije mladih muslimana, preneo je Rojters.

U saopštenju Ministarstva se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << navodi da policija istražuje da li su četvorica privedenih planirala napad u Španiji, ne navodeći više detalja.

Izvori bliski istrazi su za španski list "Pais" izneli da je istraga pokrenuta pre dve nedelje kad je jedan od osumnjičenih na svom Fejsbuk profilu objavio video snimak u kojem se vidi kako on obučava i podstiče druge da se uključe u džihad.

Španija je samo jedna od evropskih zemalja koje nastoje da odvrate mlade muslimane iz svoje zemlje od toga da postanu džihadisti i odu da se bore na strani Islamske države u Siriji i Iraku, strahujući da bi ti mladići zatim mogli da se vrate i izvrše napade u Evropi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.