Španija razrešila nesporazum sa SAD o povlačenju vojnika

Izvor: Blic, Tanjug, 21.Mar.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija razrešila nesporazum sa SAD o povlačenju vojnika

Španska vlada saopštila je danas da je razrešila sve nesporazume sa američkom administracijom nastale nalon odluke o povlačenju španskih vojnika sa Kosova.

"Kada smo objasnili da će se povlačenje sprovesti na potpuno koordinisan način, reakcija SAD i naših saveznika je bila razumevanje", izjavio je Bernardino Leon, glavni saradnik šefa španske vlade Hozea Luisa Rodrigeza Sapatera.

Prema njegovim rečima, okrenut je novi list i nesporazum je razrešen. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Leon se sinoć u Vašingtonu sastao sa Džejmsom Džonsom, savetnikom za nacionalnu bezbednost predsednika Baraka Obame.

Prethodno, SAD su izrazile "duboko razočarenje" zbog odluke Španije da povuče svoj kontingent iz sastava Kfora.

Španski ministar odbrane Karme Čakon je najavio u četvrtak povlačenje trupa iz sastava Kfora, precizirajući da će se 632 španska vojnika povući sa Kosova do kraja leta, u koordinaciji sa saveznicima.

Glavna opoziciona španska Narodna partija, koja se takođe zalaže za povlačenje vonika, kritikovala je način na koji je najavljeno povlačenje.

Španija je jedna od pet zemalja EU koje ne priznaju nezavisnost Kosova.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.