Somalija: Broj žrtava se povećao na 81

Izvor: B92, 30.Dec.2019, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Somalija: Broj žrtava se povećao na 81

Bilans žrtava nedavnog napada u Mogadišu se popeo na 81, jer su dve povređene osobe preminule, saopštilo je ministarstvo za informisanje Somalije.

"Ukupan broj žrtava je 81. Dve osobe su podlegle povredama", navelo je ministarstvo i dodalo da se oko 15 osoba vode kao nestale.

U prethodnom bilansu je bilo 79 mrtvih i 125 povređenih.

Niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali se pretpostavlja da je u pitanju islamistička grupa Al Šabab, poznata po napadima na snage bezbednosti Somalije, kao i na hotele i druga područja u glavnom gradu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Masakr je isplanirala strana zemlja"

Izvor: B92, 31.Dec.2019, 00:17

Somalija je saopštila da je jedna zemlja iz inostranstva, koju nije imenovala, pomogla u planiranju bombaškog napada u u kom je poginulo najmanje 90 ljudi..."Strana zemlja je isplanirala masakr u Mogadišu", objavila je na Tviteru Nacionalna obaveštajna i bezbednosna služba...Navodi se i da će napad,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.