Šole i Eskobar danas u Kongresu SAD o Zapadnom Balkanu

Izvor: B92, 18.Maj.2023, 09:02

Šole i Eskobar danas u Kongresu SAD o Zapadnom Balkanu

Specijalni savetnik Stejt departmenta Derek Šole i izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar govoriće danas pred Odborom za spoljne poslove američkog Senata.

Odbor za spoljne poslove američkog Senata saopštio je da će danas u 10:30 sati po lokalnom vremenu biti održano saslušanje na kojem će se razgovarati o našem regionu, pod nazivom "Procena politike SAD prema Zapadnom Balkanu“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Šole su konstatovali tokom jučerašnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << telefonskog razgovora da se srpsko-američki odnosi razvijaju u dobrom smeru, posebno u domenu ekonomske saradnje, o čemu svedoči i rast trgovinske razmene, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Šole je rekao da je neophodno da se izbegnu provokacije i sukobi, kao i da je važno nastaviti rad na normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, dajući podršku Briselskom dijalogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eskobar i Šole govorili o Zapadnom Balkanu pred Odborom za spoljne poslove Senata 

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2023

Budućnost zemalja Zapadnog Balkana je prioritet američke administracije, ali velika prepreka prosperitetu tog regiona je odnos Srbije i tzv. Kosova, rekli su danas specijalni savetnik Stejt departmenta Derek Šole i izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar tokom saslušanja pred Odborom za spoljne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.