Šojgu: Rusija na Arktiku ima najsavremeniju vojnu infrastrukturu

Izvor: Vostok.rs, 25.Dec.2018, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojgu: Rusija na Arktiku ima najsavremeniju vojnu infrastrukturu

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je da Rusija na Arktiku ima najsavremeniju vojnu infrastrukturu, te da takva ne postoji ni na jednoj tački na planeti.
„Završavamo fazu po fazu našeg plana na arktičkim ostrvima. Reč je o obnovi aerodroma i stvaranju najsavremenije infrastrukture. Sa sigurnošću tvrdim da danas nijedna zemlja nema tako savremenu infrastrukturu kakvu ima Rusije“, istakao je Šojgu.
Podsetio je i da se ta infrastruktura gradi na arktičkim ostrvima Zemlja Franca Josifa, Zemlja Aleksandre, Koteljni, Srednji, Vrangelj, Mis Šmit, kao i na Novosibirskim ostrvima. Nastavlja se i izgradnja infrastrukture i na Kurilskim ostrvima.  

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.