Šojgu: Oružane snage po opremljenosti savremenim oružjem i tehnikom na nivou bez presedana

Izvor: Vostok.rs, 25.Dec.2018, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojgu: Oružane snage po opremljenosti savremenim oružjem i tehnikom na nivou bez presedana

Oružane snage Rusije nalaze se po opremljenosti savremenim oružjem i tehnikom, sada krajem 2018-te, na nivou bez presedana, saopštio je pred Društvenim savetom pri Ministarstvu odbrane Ruske Federacije ministar odbrane Sergej Šojgu, te dodao da, na takvom nivou nije ni jedna armija danas u svetu. „Tokom ove godine smo dobili 1.500 jedinica naoružanja i preko 80.000 jedinica ratne tehnike. Ovo je ogromna brojka. Sada je u Oružanim snagama Rusije udeo modernog naoružanja dostigao 61,5 odsto. Takav procenat novog i savremenog naoružaenja zaista nema ni jedna armija u svetu“. Šojgu je najavio da će opremljenost Oružanih snaga savremenim oružjem i tehnikom krajem sledeće godine dostići 67 odsto.
Kako je rekao, zadatak koji je postavljen prilikom puštanja u rad državnog programa za modernizaciju ruskih oružanih snaga u periodu od 2010. do 2020. se realizuje u dogovorenim okvirima. Šojgu je takođe rekao i da ruska vojska svu svoju opremu i municiju prebacuje u skladišta koja su izgrađena u skladu sa najvišim standardima, a tokom naredne godine taj proces će biti kompletiran. Arktik Šojgu je rekao da Rusija na Arktiku ima najsavremeniju vojnu infrastrukturu, te da takva ne postoji ni na jednoj tački na planeti. „Završavamo fazu po fazu našeg plana na arktičkim ostrvima. Reč je o obnovi aerodroma i stvaranju najsavremenije infrastrukture. Sa sigurnošću tvrdim da danas nijedna zemlja nema tako savremenu infrastrukturu kakvu ima Rusije“, istakao je Šojgu. Podsetio je i da se ta infrastruktura gradi na arktičkim ostrvima Zemlja Franca Josifa, Zemlja Aleksandre, Koteljni, Srednji, Vrangelj, Mis Šmit, kao i na Novosibirskim ostrvima. Nastavlja se i izgradnja infrastrukture i na Kurilskim ostrvima.  

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.