Šojgu: Ne treba povlačiti trupe iz Avganistana dok je situacija u zemlji nestabilna

Izvor: Vostok.rs, 31.Jan.2014, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojgu: Ne treba povlačiti trupe iz Avganistana dok je situacija u zemlji nestabilna

31.01.2014. -

Do povlačenja međunarodnih snaga iz Avganistana treba da bude realizovan program stabilizacije situacije u zemlji, izjavio je danas ministar odbrane Rusije, Sergej Šojgu nakon pregovora sa kolegom iz Kazahstana, Adilbekom Džaksjubekovim.

Prema rečima Šojgua, važan deo vojne saradnje Rusije i Kazahstana je praksa održavanja zajedničkih vežbi. Ove godine one će biti znatno veće i prikladnije kako bi se potvrdila spremnost ruske i kazahstanske vojske u potencijalnoj opasnosti iz Avganistana.

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija će besplatno isporučiti Kazahstanu raketne komplekse S-300

Izvor: Vostok.rs, 31.Jan.2014

31.01.2014. - Onoliko koliko je potrebno za zaštitu vazdušnog prostranstva zemlje..Ministarstva odbrane Rusije i Kazahstana intenzivno rade na razvoju vojne i vojno-tehničke saradnje, izjavio je danas, otvarajući pregovore sa ministrom odbrane Kazahstana, Adilbekom Džaksjabekovim ruski ministar...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.