Rusija će besplatno isporučiti Kazahstanu raketne komplekse S-300

Izvor: Vostok.rs, 31.Jan.2014, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija će besplatno isporučiti Kazahstanu raketne komplekse S-300

31.01.2014. - Onoliko koliko je potrebno za zaštitu vazdušnog prostranstva zemlje

Ministarstva odbrane Rusije i Kazahstana intenzivno rade na razvoju vojne i vojno-tehničke saradnje, izjavio je danas, otvarajući pregovore sa ministrom odbrane Kazahstana, Adilbekom Džaksjabekovim ruski ministar odbrane, Sergej Šojgu.

''U poslednja dva meseca ovo je naš 3 sastanak. Mi razgovaramo o pitanjima organizacije jedinstvenog sistema saradnje, zajedničkog sistema protivraketne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << i protivvazdušne odbrane, korišćenja postrojenja koja obezbeđuju bezbednost Rusije i Kazahstana'', - rekao je Šojgu.

Bojevo gađanje S 400 «Triumf» 


''Orjentisani smo na zajednički rad. Takva dinamika u razvijanju rusko-kazahstanskih odnosa u oblasti odbrane naglašava aktivnu poziciju obe strane'', - zauzvrat je izjavio ministar odbrane Kazahstana.

Isporuka ruskih zenitno-raketnih kompleksa S-300 u Kazahstan će početi ove godine, saopštio je u petak ministar odbrane Rusije, Sergej Šojgu nakon pregovora sa kazahstanskim kolegom Adilbekom Džaksjabekovim.

Bojevo gađanje S-300

''Rusija će isporučiti Kazahstanu komplekse S-300 u obimu i broju koji će biti dovoljni da se zaštiti vazdušno prostranstvo zemlje'', - rekao je Šojgu.

Prema nezvaničnim podacima, Kazahstan će komplekse S-300 dobiti besplatno.

Izvor: Glas Rusije, foto: ITAR TASS    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.