Šojgu: Naša vojska mora da zagarantovano osigura bezbednost zemlje

Izvor: Vostok.rs, 13.Okt.2016, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojgu: Naša vojska mora da zagarantovano osigura bezbednost zemlje

Zapadni partneri pokušavaju da planirane vežbe ruske vojske predstave kao pretnju susedskim zemljama, koristeći termine kao što su „Hladni rat“ i „trka u naoružanju“, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

U poslednje vreme, kako je rekao, sve češće se mogu čuti optužbe zapadnih partnera da je nivo borbene gotovosti ruske vojske zabrinjavajući.

„To zasigurno nije tako. Naša vojska mora da zagarantovano osigura bezbednost zemlje“, istakao je Šojgu i dodao da vojne vežbe ne treba tumačiti kao pretnju, već da je u pitanju uvežbavanje vojne organizacije, kao što je to slučaj u bilo kojoj zemlji. Šojgu je naveo primer nedavne krupne vojne vežbe „Kavkaz 2016“, u koju je pored vojske bio uključen i čitav niz federalnih ministarstava, organa vlasti i vojno-odbrambenih kompanija. On je dodao da će uskoro biti sastavljen plan budućih vojnih provera i zadataka.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.