Izvor: Blic, 30.Nov.2016, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snažan tornado poharao Alabamu i Tenesi: Petoro mrtvih i mnogo povređenih nakon velikih oluja

Snažni tornado koji je protutnjao okrugom Džekson na severoistoku američke države Alabama odneo je pet života, a tačan broj povređenih još uvek nije poznat.

Tornado je poharao ovu oblast u sredu nakon ponoći. Patolog Džekson okruga Heri Lejni kazao je za Si-En-En da je prioritet zbrinjavanje povređenih građana.

Tri osobe nastradale su u mestu Rozali, na severoistoku Alabame, gde se pojavio najmanje jedan tornado, a dvoje ljudi je izgubilo živote u okrugu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Polk u Tenesiju, dok je nekoliko desetina povređeno.

U okrugu Mekmin države Tenesi povređeno je 20 osoba.

Radar update 145am: Severe storms continue across the TN Valley this morning. 60+mph winds, a brief tornado possible with line. pic.twitter.com/4UybijudFh

Izdata su upozorenja na tornado u ovim državama i stanovništvu je naloženo da ostane na sigurnom.

Vlasti još nisu saopštile imena stradalih osoba i način koji su stradale.

Snažno nevreme pogodilo je i američku državu Misisipi.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tornado u SAD odnio pet života (FOTO)

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Nov.2016

VAŠINGTON - Najmanje pet osoba poginulo je, a desetine su povrijeđene nakon što je tornado u toku noći prošao kroz američke savezne države Alabamu, Tenesi i Misisipi, javljaju lokalni mediji...Tri osobe nastradale su u mjestu Rozali, na sjeveroistoku Alabame, gdje se pojavio najmanje jedan tornado,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.