Smanjene naknade za majke sa troje i više dece u Crnoj Gori

Izvor: N1 televizija, 18.Dec.2016, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjene naknade za majke sa troje i više dece u Crnoj Gori

Vlada Crne Gore utvrdila je predloge izmena i dopuna Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru i Zakona o socijalnoj i dečjoj zaštiti, kojima je predviđeno smanjenje zarada javnim funkcionerima i naknada za majke sa troje i više dece.

Potpredsednik Vlade Crne Gore za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović rekao je da su prilikom razmatranja sanacionih mera prvo pošli od sebe kao javnih funkcionera, predlažući smanjenje zarada od osam odsto.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
"Mislimo da je prirodno da donosioci odluka u državi i oni koji su ključno odgovorni, u trenutku kada usvajamo ovako važan dokument kakav je budžet i prateći sanacioni plan, pođu od sebe", rekao je Simović novinarima nakon sednice Vlade.

On je rekao da su više nego sigurni da će imati puno razumevanje od svih kategorija koje pripadaju tim grupama u svim granama vlasti.

"Mislim da taj teret moramo svi zajedno da podelimo i solidarno damo doprinos, uz punu poruku razumevanja", dodao je Simović.

Prema njegovim rečima, jedna od mera je da se neće usklađivati bruto zarada po osnovu minulog rada u naredne dve godine na sve zarade u javnom sektoru.

"Predložili smo i korekciju visine naknade po osnovu rođenja troje i više dece. Ovim predlogom, naknada koja je do sada bila 336 evra smanjuje se na 264, a ona koja je bila 192 smanjuje na 144 evra", naveo je Simović.

On je rekao da Vlada nije ukinula ove naknade, kako su to očekivali u delu javnosti, već je predložila njihovo umanjenje kako bi ih učinila održivim do konačnog regulisanja ovih prava.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crna Gora: Smanjena primanja javnim funkcionerima i majkama troje i više dece

Izvor: Blic, 18.Dec.2016

Vlada Crne Gore utvrdila je predloge izmena i dopuna Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru i Zakona o socijalnoj i dečjoj zaštiti, kojima je predviđeno smanjenje zarada javnim funkcionerima i naknada za majke sa troje i više dece...Potpredsednik Vlade Crne Gore za ekonomsku politiku i finansijski...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.