Slavlje na ulicama Londona: Britanci odbrojavaju minute do Bregzita

Izvor: Večernje novosti, 01.Feb.2020, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavlje na ulicama Londona: Britanci odbrojavaju minute do Bregzita

Velika Britanija napušta Evropsku uniju u ponoć po srednjeevropskom vremenu, a Britanci su od jutra "slavili" i "žalili" Velika Britanija napušta Evropsku uniju u ponoć po srednjeevropskom vremenu, a Britanci su od jutra "slavili" i "žalili".I dok su pristalice Evropske unije organizovale povorku kojom su se oprostile od EU, pristalice Bregzita su se na Trgu parlamenta okupile kako bi pripremile proslavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << koja se planira nakon obraćanja premijera.Inače, u trenutku u kom Velika Britanija napusti EU neće se oglastiti Big Ben, jer se još renovira, ali su Britanci našli rešenje, a to je Mali Ben, koji će "ispratiti" poslednje minute januara i prve u februaru, a, kažu, da Mali Ben pravi veliku buku.Kako pišu lokalni mediji, Britancima danas ne smeta ni kiša u očekivanju "sudbonosnog" trenutka. Oni strpljivo stoje po kiši na travi ispred parlamenta, a povremeno se čuju i patriotske pesme.Mnogo je dece među okupljenima, a na Tviteru se u toku dana pojavio snimak na kojem gaze zastavu Evropske unije.Naime, jedan je pristalica Bregzita u oduševljenju zbog izlaska zemlje iz EU zapalio zastavu Unije u blizini Dauning strita, a okupljni su se izrugivali na račun okupljenih proevropskih sugrađana.Sat pre ponoći očekuje se da premijer Boris Džonson objavi video s naslovom "Početak nove ere" i to će biti zvanična najava ispaska zemlje iz EU.Lider Laburisticke partije Džeremi Korbin u mežuvremenu je pozvao državu da se ne okrene sama sebi nakon napuštanja Unije, a škotska premijerka Nikola Stardžen se pozvala na volju građana Škotske i najavila novi referendum o nezavisnosti.Džonson je ranije danas održao poslednju sednicu pre napuštanja Evropske unije.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Britanija izašla iz Evropske unije, jedni slavili, drugi tugovali

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Feb.2020

Dok su hiljade pristalica Brexita na trgu ispred državnog Parlamenta u Londonu slavile što je Velika Britanija izašla iz EU, 31. januara 2020, u Edinburgu su ispred zgrade Parlamenta Škotske protivnici iskazali svoj protest, noseći zastave EU.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.