Izvor: Blic, 20.Jan.2018, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupovi širom sveta protiv Trampa i seksualnog uznemiravanja

Na prvu godišnjicu inauguracije predsednika SAD Donalda Trampa, širom sveta su danas organizovani ulični skupovi i marševi protiv Trampove politike i u znak podrške pokreta protiv seksualnog uznemiravanja.

Protest u Njujorku je među više od 200 takvih akcija koje su ovog vikenda planirane širom sveta, prenosi AP.

Danas su se ljudi okupili i u Čikagu, Los Anđelesu, Denveru i Raliju u Severnoj Karolini, dok su u Filadelfiji mnogi učesnici marša nosili kape s >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mačjim ušima u znak solidarnosti, dok su drugi nosili transparente sa porukama protiv Trampa i njegove politike.

Desetine aktivista okupile su se i u Rimu, u znak osude nasilja nad ženama i pružanja podrške pokretu #MeToo (I ja) protiv seksualnog uznemiravanja, navodi američka agencija.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Marševi žena širom Amerike

Izvor: VOA, 20.Jan.2018

Hiljade žena okupilo se u Vašingtonu I drugim gradovima Amerike na protestima povodom godinu dana od inauguracije Donalda Trampa. Demonstrantkinje su pozvale na izjednačavanje plata sa muškarcima, jednaku zdravstvenu negu, prestanak seksualnog uznemiravanja I ohrabrivanje žena da se kandiduju za...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.