Skoplje više nema aerodrom Aleksandar Veliki, ustupak Grčkoj

Izvor: N1 televizija, 24.Feb.2018, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skoplje više nema aerodrom Aleksandar Veliki, ustupak Grčkoj

Aerodrom u Skoplju više ne nosi ime Aleksandra Velikog - po nalogu makedonskih vlasti, taj naziv je uklonjen sa aerodroma, kao ustupak Grčkoj u pregovorima oko imena zemlje.

Vlada socijaldemokrata Zorana Zaeva odlučila je 6. februara da preimenuje aerodrom i glavni autoput u zemlji, koji su dobili ime po velikom osvajaču.

Oznake imena uklonjene su ranije ove sedmice sa autoputa, od granice sa Grčkom do granice sa Srbijom. Agencije prenose da bi to moglo da pomogne u rešavanju 27-godišnjeg spora sa Atinom oko naziva države. Reakcije u Skoplju su podeljene.

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ALEKSANADR VELIKI ODLAZI U ISTORIJU Skoplje započelo proceduru promene imena aerodroma

Izvor: Blic, 24.Feb.2018

Makedonija je započela proceduru promene imena aerodroma u Skoplju, koji nosi ime kralja-ratnika Aleksandra Velikog, kao gest dobre volje upućen Grčkoj, preneli su makedonski mediji...Tursko udruženje TAV, koje upravlja aerodromom "Aleksandar Veliki" u Skoplju, započelo je danas rad na ukljanjanju...

Nastavak na Blic...

"Aleksandar Veliki" skinut sa aerodroma u Skoplju

Izvor: RTS, 25.Feb.2018, 00:27

Aerodrom u Skoplju više ne nosi ime "Aleksandra Velikog", a radnici su sada već stari naziv aerodroma u Skoplju skinuli slovo po slovo. . Pre četiri dana, u Makedoniji su počele da se sa auto-puta skidaju i table sa oznakom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.