Aleksandar Veliki skinut sa aerodroma  u Skoplju

Izvor: RTS, 25.Feb.2018, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Aleksandar Veliki" skinut sa aerodroma u Skoplju

Aerodrom u Skoplju više ne nosi ime "Aleksandra Velikog", a radnici su sada već stari naziv aerodroma u Skoplju skinuli slovo po slovo.
Pre četiri dana, u Makedoniji su počele da se sa auto-puta skidaju i table sa oznakom za skopski aerodrom "Aleksandar Makedonski".

Putokazi su se uklanjali zbog rekonstrukcije puta, a makedonske vlasti su obećale da će promeniti ime aerodroma, kao i auto-puta, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nazvanih po Aleksandru Makedonskom.
Vlasti u Makedoniji objavile su prošlog četvrtka odluku da će ime aerodroma biti promenjeno.
Grčka je blokirala pristup Makedonije NATO i početak pregovora za pristup EU zbog spora oko imena.
Makedonski premijer Zoran Zaev kazao je u ponedeljak da je ubeđen da će se spor oko imena sa Grčkom rešiti na samitu NATO, koji će se održati u julu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NEMA VIŠE ALEKSANDRA MAKEDONSKOG: Skinut stari naziv aerodroma u Skoplju

Izvor: Kurir, 25.Feb.2018

Aerodrom u Skoplju više ne nosi ime Aleksandra Velikog, a radnici su sada već stari naziv aerodroma u Skoplju skinuli slovo po slovo.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.