Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jan.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skijaška nesreća: Teško povređen predsednik vlade Tiringije, žena poginula

BEČ - Predsednik vlade nemačke pokrajine Tiringije Diter Althaus danas je teško povređen prilikom nesreće tokom skijanja na skijalištu Risneralm, u austrijskoj pokrajini Štajerska, dok je žena s kojom se sudario preminula tokom transporta u bolnicu.

Kako je saopštila policija, predsednik vlade Tiringije prebačen je, zbog teških povreda, helikopterom u bolnicu.

On je, kako su kazali lekari, zadobio tešku traumu glave i mozga.

Za sada, prema rečima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << hirurga bolnice "Kardinal Švarcenberg" Kristofa Kolersbeka, nemoguće je proceniti Althausovo opšte stanje.

Međutim, hirurg je istakao da zadobijene povrede ne bi trebalo da budu opasne po život.

Žena sa kojom se sudario na pisti, Slovakinja koja živi u SAD-u, preminula je od povreda na putu za bolnicu. Policija će sutra objaviti tačne okolnosti pod kojima se nesreća dogodila.

Althaus (50) je član konzervativne partije kancelarke Angele Merkel.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Predsednik Tiringije povređen na skijanju

Izvor: RTS, 01.Jan.2009

Teška nesreća se dogodila na skijalištu, u centralnoj Austriji. Predsednik Vlade nemačke pokrajine Tiringije, Diter Althaus, teško je povređen, dok je jedna osoba poginula. ..Nemački političar, predsednik Vlade nemačke pokrajine Tiringije, Diter Althaus, teško je povređen u nesreći na skijanju...U...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.