Izvor: B92, 27.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skandalozno ponašanje prema Africi

Davos -- Bil Gejts i Toni Bler ocenili u Davosu da je nezainteresovanost sveta za patnje u Africi skandalozna.

"Patnja Afrike je 'ožiljak na savesti sveta'", rekao je britanski premijer Bler drugog dana Svetskog ekonomskog foruma, koji okuplja najbogatije i najuticajnije ličnosti planete. Bler je zapitao da li bi međunarodna zajednica dozvolila postojanje tolikog siromaštva u nekom drugom delu planete.

Najbogatiji čovek na svetu Bil Gejts, osnivač "Majkrosofta", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je da bi se lako sprečila većina bolesti u Africi ako bi se prikupila dovoljna materijalna sredstva. "Milioni dece umiru u Africi, a ne bi trebalo, jer lako mogu da se spasu", rekao je on. "Činjenica da ne ulažemo dovoljno u poznate lekove ili pronalazak boljih je zaista najskandaloznija činjenica našeg vremena".

Gejts je nedavno obećao 750 miliona dolara kao pomoć programu vakcinacije u zemljama u razvoju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.