Širom Nemačke racije u vezi 10 osumnjičenih iranskih špijuna

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jan.2018, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Širom Nemačke racije u vezi 10 osumnjičenih iranskih špijuna

Nemačka je danas širom zemlje pretraživala prostorije povezane s 10 osumnjičenih iranskih špijuna, posle opsežne istrage domaće obaveštajne agencije, rekli su danas tužioci.

Portparol kancelarije saveznog tužioca Štefan Bil rekao je da su racije izvršene rano danas u privatnim domovima i službenim prostorijama širom Nemačke.

"Verujemo da su osumnjičeni špijunirali institucije i pojedince u Nemačkoj na zahtev obaveštajne jedinice povezane s Iranom", >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rekao je on za AP.

Bil je rekao da se današnje racije sprovode na osnovu dojave nemačke domaće obaveštajne službe, i da za sada nije bilo hapšenja.

On je odbio da komentariše izveštaje nedeljnika Fokus (Focus) da su osumnjičeni špijunirali Izraelce u Nemačkoj.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemačka: Potraga za iranskim špijunima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Jan.2018

Nemačke vlasti sprovode racije širom zemlje u potrazi za deset osumnjičenih iranskih špijuna. Portparol Kancelarije federalnog tužilaštva rekao je da se veruje da su osumnjičeni "špijunirali institucije i ličnosti u Nemačkoj u ime entiteta koji se dovodi u vezu sa Iranom". Portparol Štefan...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.