Širom Nemačke racije zbog 10 osumnjičenih iranskih špijuna

Izvor: N1 televizija, 16.Jan.2018, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Širom Nemačke racije zbog 10 osumnjičenih iranskih špijuna

Nemačka je širom zemlje pretraživala prostorije povezane sa deset osumnjičenih iranskih špijuna, posle opsežne istrage domaće obaveštajne agencije, rekli su tužioci.

Portparol kancelarije saveznog tužioca Štefan Bil rekao je da su racije izvršene danas u privatnim domovima i službenim prostorijama širom Nemačke.

"Verujemo da su osumnjičeni špijunirali institucije i pojedince u Nemačkoj na zahtev obaveštajne jedinice povezane s Iranom", rekao je on za >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << AP.

Bil je rekao da se današnje racije sprovode na osnovu dojave nemačke domaće obaveštajne službe, i da za sada nije bilo hapšenja.

On je odbio da komentariše izveštaje nedeljnika Fokus da su osumnjičeni špijunirali Izraelce u Nemačkoj.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.