Sirijska vojska zauzela strateški važne položaje u Dari

Izvor: Blic, 01.Dec.2015, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska vojska zauzela strateški važne položaje u Dari

Sirijska vojska zauzela je strateški važna brda u jugozapadnoj sirijskoj provinciji Dara, za vreme napredovanja militanata iz "Nusra fronta".

Desetine terorista iz "Nusra fronta" ubijene su tokom žestokih sukoba sa sirijskim vojnicima koji su upali na pozicije militanata na brdima Koum Akre u blizini strateški važnih gradova Kufer Šamis i Al-Šaik Maskin, objavila je iranska novinska agencija "Fars" /FNA/.

U saopštenju FNA se navodi da će se preuzimanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kontrole nad ovim brdima, otvoriti novi front protiv militanata u zapadnim oblastima Sirije, prenosi "Sputnjik".

Operacija sirijske vojske u pokrajini Dara započela je krajem prošle sedmice, kada su vladine trupe uspjele da istjeraju militante iz sela Kirbat Kom Makarak, pri čemu je na desetine terorista ubijeno i ranjeno.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.