Ofanziva sirijske vojske, osvojena brda Koum Akra

Izvor: B92, 01.Dec.2015, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ofanziva sirijske vojske, osvojena brda Koum Akra

Strateški važna brda u provinciji Dara na jugozapadu Sirije navodno su zauzeli pripadnici sirijske vojske u ofanzivi protiv terorista Al Nusre, piše „Sputnjik“.

Iranska novinska agencija FARS prenosi da je sirijska vojska, zajedno sa snagama Nacionalne odbrane zemlje uspela da zauzme brda Koum Akre koja su strateški veoma važna.

Tokom žestokih sukoba ubijeno je na desetine terorista Al Nusre.

Kako se navodi, osvajanje tih brda otvorilo je put >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za otvaranje novih frontova protiv terorista na zapadu Sirije.

Operacija sirijske vojske u provinciji Dara počela je krajem prošle nedelje, kada su vladine snage potisnule militante iz obližnjih sela i u tim borbama je ubijeno i ranjeno na desetine terorista.

Sirijska vojska je pojačala napade na militante Nusra fronta u provinciji Dara 19. novembra, kada su vojnici angažovani u borbama sa teroristima na raznim lokacijama, uključujući gradove Šajk Maskin, Atman i Muzajrib.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sirijska vojska zauzela strateški važne položaje u Dari

Izvor: Blic, 01.Dec.2015

Sirijska vojska zauzela je strateški važna brda u jugozapadnoj sirijskoj provinciji Dara, za vreme napredovanja militanata iz "Nusra fronta"...Desetine terorista iz "Nusra fronta" ubijene su tokom žestokih sukoba sa sirijskim vojnicima koji su upali na pozicije militanata na brdima Koum Akre u blizini...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.