Singapur najskuplji grad na svetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Nov.2017, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Singapur najskuplji grad na svetu

Singapur je četvrtu godinu zaredom zadržao poziciju najskupljeg grada na svetu, a slede ga Hong Kong, Cirih, Tokio i Osaka, prema polugodišnjem istraživanju agencije Ekonomist intelidžens junit (EIU).

Azijski gradovi su, u izveštaju o troškovima života širom sveta za 2017. godinu, zauzeli pet od prvih šest mesta, što se pripisuje jačanju japanskog jena.

Na šestom mestu je Seul, a na sedmom švajcarski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << grad, Ženeva.

Pariz je na osmom mestu i najskuplji je grad u evrozoni i EU, a iza njega je jedini američki predstavnik, Njujork, dok je na desetom mestu Kopenhagen.

Troškovi života su, prema istraživanju, najniži u kazahstanskom Almatiju, pa zatim u Lagosu, Bangaloru, Karačiju i Alžiru.

Istraživanje je obuhvatilo 133 grada širom sveta, kao osnova za istraživanje je uzet Njujork, dok su poređenja troškova vršena u 160 usluga i proizvoda, uključujući hranu, odeću i režije.

EIU ovu listu objavljuje svakih šest meseci, a podaci prikupljeni u ovom istraživanju namenjeni su za izračunavanje troškova života onih koji žele promeniti mesto stanovanja, kao i za poslovne putnike.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Singapur najskuplji, Almati najjeftiniji grad na svetu

Izvor: Blic, 10.Nov.2017

Singapur je najskuplji grad na svetu već četvrtu godinu uzastopno, dok je kazahstanski Almati najjeftiniji, pokazuje istraživanje londonske "Obaveštajne jedinice ekonomista"...U izveštaju o troškovima života širom sveta za 2017. godinu, azijski gradovi zauzeli su pet od prvih šest mesta, što...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.