Singapur najskuplji, Almati najjeftiniji grad na svetu

Izvor: Blic, 10.Nov.2017, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Singapur najskuplji, Almati najjeftiniji grad na svetu

Singapur je najskuplji grad na svetu već četvrtu godinu uzastopno, dok je kazahstanski Almati najjeftiniji, pokazuje istraživanje londonske "Obaveštajne jedinice ekonomista".

U izveštaju o troškovima života širom sveta za 2017. godinu, azijski gradovi zauzeli su pet od prvih šest mesta, što se pripisuje oporavku japanskog jena.

Osim vodećeg Singapura, tu su i Hong Kong, pa Cirih, Tokio, Osaka i Seul. Među deset najskupljih gradova su i Ženeva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Pariz, Njujork i Kopenhagen.

"Obaveštajna jedinica ekonomista" ovu listu objavljuje na svakih šest meseci, upoređujući cene 160 proizvoda i usluga - poput hrane, stanovanja i prevoza.

Život je, prema istom istraživanju, najjeftiniji u kazahstanskom Almatiju, zatim u Lagosu, Bangaloreu, Karačiju i Alžiru.
Pogledaj vesti o: London,   Japan,   Pariz

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ovo su najskuplji gradovi na svetu

Izvor: Mondo, 10.Nov.2017

Azijski grad je već četvrtu godinu zaredom na prvom mestu najskupljih gradova na svetu...Foto: MONDO - Mario Milojević..Singapur je četvrtu godinu zaredom zadržao poziciju najskupljeg grada na svetu, a slede ga Hong Kong, Cirih, Tokio i Osaka, prema polugodišnjem istraživanju agencije Ekonomist...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.