Grčki sindikalci zauzeli ministarstvo finansija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2010, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčki sindikalci zauzeli ministarstvo finansija

ATINA - Aktivisti komunističkog sindikata Front za sindikalnu borbu (Pame) zauzeli su jutros Ministarstvo finansija u Atini protestvujući zbog mera štednje koje je vlada najavila radi prevazilaženja krize, saopštila je policija.

Oko 300 sindikalnih aktivista uspeli su rano jutros da uđu u ministarstvo dok je u zgradi bio samo jedan čuvar. Oni su izašli na terasu gde su razvili natpis sa rečima "Ustanite da se mere ne bi primenile".

Neki od njih blokirali su ulaz u zgradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i ne dozvoljavaju zaposlenim da uđu unutra.

Pame, koji je povezan sa Grčkom komunističkom partijom (KKE) i radikalnom levičarskom koalicijom Siriza, za večeras je zakazao štrajk u Atini protiv najavljenih vladinih mera.

Pod jakim pritiskom Evropske komisije i tržišta, socijalistička vlada u Grčkoj juče je najavila novi paket mera štednje, s ciljem da uštedi oko 4,8 milijardi evra, koji uključuje povećanje poreza na dodatnu vrednost za dva odsto, smanjenje bonusa službenicima u državnim službama i zamrzavanje penzija.

Sindikat zaposlenih u javnim službama Adedi, za 16. mart je zakazao 24-časovni štrajk, treći od početka godine, kao protest protiv mera štednje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka: Sindikalci "osvojili" ministarstvo

Izvor: Mondo, 04.Mar.2010

Aktivisti komunisticckog sindikata Front za sindikalnu borbu (Pame) zauzeli su jutros Ministarstvo finansija u Atini.

Nastavak na Mondo...

Sindikalni aktivisti zauzeli ministarstvo finansija u Atini

Izvor: S media, 04.Mar.2010

Aktivisti komunističkog sindikata Front za sindikalnu borbu (Pame) zauzeli su jutros Ministarstvo finansija u Atini protestijući zbog mera štednje koje je Vlada najavila radi prevazilaženja krize, saopštila je policija. ..Oko 300 sindikalnih aktivista uspeli su rano jutros da udju uministarstvo...

Nastavak na S media...

EU: Grčke mere dobre, treba ih i sprovesti

Izvor: Deutsche Welle, 04.Mar.2010

I dok u Atini protestuju zbog najavljenih mera štednje (Aktivisti komunističkog sindikata „Pame“, zauzeli su Ministarstvo finansija), iz EU pozdravljaju mere grčke vlade, ali ističu da se one moraju i sprovesti…

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.