Silovanoj Norvežanki zbog seksa van braka i opijanja 16 meseci, silovatelju 13!

Izvor: Press, 21.Jul.2013, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Silovanoj Norvežanki zbog seksa van braka i opijanja 16 meseci, silovatelju 13!

Norvežanka Marta Debora Dalelv (24), dizajner enterijera po zanimanju, bila je na službenom putu u Dubaiju kada je prijavila silovanje.
Devojka je u martu policiji prijavila silovanje, međutim, optužena je za vanbračni seks, opijanje alkoholom i krivokletstvo.

On je rekla da se žalila na presudu, a saslušanje je zakazano za početak septembra.
Opisujući presudu kao veoma okrutnu, ona je rekla za agenciju AFP: "Veoma sam nervozna i napeta. Ali nadam se najboljem. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Jednostavno moram da prebrodim ovo."
Presuda je razgnevila organizacije za ljudska prava i vlasti u Norveškoj.
Ona rekla da je izašla sa klegama 6. marta kad se desilo silovanje. Ona je prijavila policiji šta joj se desilo, a policija joj je oduzela pasoš i zaplenila novac. Četiri dana kasnije je optužena po tri osnova, uključujući vanbračni seks.
Njen silovatelj je dobio 13 meseci, kako je rekla, zbog vanbračnog seksa i konzumiranja alkohola.
Norveška vlada je obezbedila njeno uslovno puštanje, tako da ona, dok je pod tužbom, živi pod zaštitom Norveškog mornaričkog centra u Dubaiju.
Ali kako je rekla norveškim NRK vestima, prema presudi od utorka, ona je zvanično na poternici vlasti u Dubaiju.
"Trebalo je da budem u zatvoru od utorka", rekla je, "ali mi je rečno da ne tragaju za mnom".
Presudu je osudio Norveški minsitar inostranih poslova Espen Bart Eide koji je rekao da je ona "prst u oko našem poimanju pravde" i da je "veoma problematična sa stanovišta ljudskih prava".

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.