Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Sep.2017, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Si Điping: Dijalogom rešiti situaciju sa Severnom Korejom

Kineski predsednik Si Đinping izjavio je danas u telefonskom razgovoru sa američkim kolegom Donaldom Trampom da se Kina zalaže za rešavanje nuklearnog programa Severne Koreje mirnim i putem dijaloga, prenela je agencija Sinnhua.

Si je rekao da Kina ostaje posvećena procesu "denuklearizacije" Severne Koreje, koja je 3. septembra imala šestu nuklearnu probu testiranjem hidrogenske bombe, daleko jače od atomske.

Kina insistira na očuvanju mira i stabilnosti na Korejskom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << poluostrvu, rekao je Si i dodao da je dijalog jedini put za dugotrajno rešenje.

Tramp je u sredu rekao da vojna opcija protiv Pjongjanga nije na dnevnom redu. Nekoliko sati pre Trampove izjave, američki ministar odbrane Džejms Matis je rekao da će svaka pretnja SAD, njenim teritorijama ili njenim saveznicima "naići na veliki vojni odgovor".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.