Severna Koreja spremna na dijalog sa SAD

Izvor: N1 televizija, 13.Maj.2017, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja spremna na dijalog sa SAD

Visoka zvaničnica Severne Koreje izjavila je da je Pjongjang voljan da razgovara sa Vašingtonom pod "pravim uslovima", pokrećući mogućnost bilateralnog kontakta između lidera ovih zemalja, prenela je novinska agencija Jonhap.

"Imali bismo dijalog pod pravim uslovima", rekla je novinarima na aerodromu u Pekingu direktorka biroa za Severnu Ameriku pri ministarstvu spoljnih poslova Severne Koreje Čoe Son-hui.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Do ove objave došlo je nekoliko nedelja nakon što je američki predsednik Donald Tramp dao sličnu izjavu, kada je za televiziju Blumberg izjavio da bi se susreo sa liderom Severne Koreje Kim Džong Unom "pod odgovarajućim okolnostima".

Na pitanje da li je Pjongjang spreman na dijalog s novom administracijom u Seulu, Čoe je rekla da će "pratiti situaciju".

Čoe je predvodila severnokorejsku delegaciju koja se ranije ove nedelje u Oslu susrela sa grupom eksperata iz SAD. Ona nije htela da komentariše o čemu se na tim sastancima razgovaralo, piše Jonhap.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Severna Koreja spremna na dijalog sa SAD

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Maj.2017

Visoka zvaničnica Severne Koreje izjavila je da je Pjongjang voljan da razgovara sa Vašingtonom pod "pravim uslovima", pokrećući mogućnost bilateralnog kontakta između lidera ovih zemalja, prenela je danas novinska agencija Jonhap..."Imali bismo dijalog pod pravim uslovima", rekla je novinarima...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Kim postavlja uslove Trampu

Izvor: Vesti-online.com, 13.Maj.2017

Rukovodilac Odeljenja Ministarstva inostranih poslova Severne Koreje za odnose sa SAD Čo Son Hu izjavila je da ne isključuje mogućnost održavanja pregovora sa SAD, javila je južnokorejska agencija Jonhap...Navedeno je da se Čo Son Hu vratila u Pjongjang iz Norveške, nakon pregovora sa grupom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.