Severna Koreja simulirala taktički nuklearni napad kao odgovor na američko-južnokorejske vežbe

Izvor: Vostok.rs, 04.Sep.2023, 00:43

Severna Koreja simulirala taktički nuklearni napad kao odgovor na američko-južnokorejske vežbe

 
Severna Koreja je izvela vežbu lansiranja projektila sa simuliranim taktičkim nuklearnim udarom kao odgovor na zajedničku vežbu SAD i Južne Koreje, izvestila je Korejska centralna novinska agencija (KCNA).
Kako navodi agencija, u zoru 2. septembra lansirane su dve strateške krstareće rakete dugog dometa „sa bojevim glavama koje imitiraju nuklearne”. Pjongjang naglašava da je nivo „nepromišljenosti i opasnog sukobljavanja koji su nedavno pokazale SAD i banditi iz Republike Koreje dostigao nivo bez presedana“. KCNA ističe da će nuklearne snage DNRK nastaviti da sveobuhvatno jačaju „borbenu spremnost za kontramere osmišljene da odvrate rat“, kao i da održavaju mir i stabilnost u regionu. Ove nedelje, vojska Republike Koreje i Sjedinjenih Država izvele su zajedničke avijacione manevre u okviru vežbe Štit slobode Ulči, koristeći bojeva ubojna sredstva. U njima je učestvovalo oko 30 letelica. Kao odgovor na ovo, DNRK je takođe izvela vežbu jedinica Korejske narodne armije za napad taktičkim nuklearnim oružjem, simulirajući uništavanje komandnih mesta i aerodroma na teritoriji Republike Koreje. U okviru vežbi sa teritorije Međunarodnog aerodroma Pjongjang lansirane su dve taktičke balističke rakete, koje su poletele u severoistočnom pravcu i eksplodirale u vazduhu na visini od 400 metara iznad uslovnih ciljeva, uspešno ih pogodivši.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.