Sestra Kim Džong Una na čelu Radničke partije (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 27.Nov.2014, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sestra Kim Džong Una na čelu Radničke partije (VIDEO)

Severna Koreja prvi put je saopštila da je mlađa sestra lidera Kim Džong Una postavljena na visoku partijsku funkciju u Centralnom komitetu Radničke partije

Prema pisanju severnokorejskih medija, Kim Jo-džong ima 26 godina i obavljaće funkciju pomoćnika direktora u Radničkoj partiji Koreje.

Ona se prvi put se u javnosti pojavila u decembru 2011. godine, na sahrani svog oca Kim Džong-ila, koga je nasledio njen brat i aktuelni lider Kim Džong Un. >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Pre toga, bila je na studijama u Švajcarskoj.

Foto: Profimedia/AFP

Kim Jo-džong je u više navrata bila sa svojim bratom na zvaničnim događajima, a tokom putovanja “po terenu” severnokorejski lider dao joj je više saveta, vezanih za industriju, školstvo, poljoprivredu i vojsku.

Porodica Kim, sa obeležjima komunističke dinastije, na čelu je Severne Koreje od rata sa Južnom Korejom (1950 – 1953).

Prošle i ove godine došlo je do “čistke” u okviru porodičnog klana. Ujak lidera, koji je smatran za drugog po značaju funkcionera u Pjongjangu, optužen je za izdaju i streljan, a tetka lidera, takođe na visokoj funkcije, je nestala i o njenoj sudbini se ne saopštava.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Beta)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.