Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Nov.2014, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sestra Kim Džon Una imenovana na visoku partijsku dužnost

Mlađa sestra sjevernokorejskog lidera, Kim Džong Una, imenovana je na visoku dužnost u vladajućoj Radničkoj partiji, prvu put su objavili državni mediji u Pjongjangu.

Kako su objavili danas, 27.novembra, Kim Jo Džong je imenovana na dužnost zamjenika direktora u Centralnom komitetu partije.

Kim Jo Džong je, kako navode agencije, ili u srednjim ili u kasnim dvadesetim godinama i prvi put je u javnosti viđena na sahrani svog oca Kim Džong Ila 2011.

Od tada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << se povremeno pojavljivala sa bratom u javnosti na različitim političkim skupovima.

Prema navodima analitičara, njena visoka dužnost mogla bi signalizirati da Kim Jo Džong, preuzima vodeću ulogu u podržavanju autoritarnog režima Sjeverne Koreje kojim upravalja njen brat.

Vjeruje se da je ona pohađala iste škole u Švajacarskoj kao i njena braća, lider Kim Džong Un, te njihov stariji brat, Kim Džong Čol, koji nema definisanu javnu funkciju u sjevernokorejskoj Vladi.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Sestra Kim Džong Una - ZAGONETKA koju rešava cela Severna Koreja

Izvor: 24sata, 27.Nov.2014

Mlađa sestra severnokorejskog lidera Kim Džong-Una, Kim Jo-Džong (Yo-Jong), postavljena je na rukovodeću poziciju u vladajućoj Radničkoj partiji, javile su danas agencije...Centralna novinska agencija Severne Koreje (KCNA) javila je da je ona zvanično zamenica direktora odeljenja u Centralnom...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.