Šest godina robije učitelju za - ubistvo učenika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šest godina robije učitelju za - ubistvo učenika

KAIRO - Egipatski sud osudio je na šest godina zatvora jednog nastavnika jer je na smrt pretukao učenika zato što nije uradio domaći zadatak.

Nastavnik matematike Haitam Nabil Abdelhamid (23) je u oktobru izveo učenika Islama Amra Badra (11) iz učionice i snažno ga udario u stomak.

Dečak se onesvestio, a kasnije je zbog srčanih smetnji preminuo u bolnici u Aleksandriji.

Tokom suđenja je navedeno da su dečaku slomljena četiri rebra.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Nije zabranjeno

Abdelhamid, koji je osuđen zbog ubistva u afektu, izjavio je da nikom nije želeo da naudi i da je samo "hteo da disciplinuje učenika".

Nastavnikov advokat je pred sudom rekao da "udarati decu u školi nije zabranjeno", dodajući da njegov klijent nije prekršio zakon, preneo je Bi-Bi-Si.

Ovaj slučaj je, prema oceni analitičara, šokantno ukazivanje na mane egipatskog sistema obrazovanja.

Ministar obrazovanja na udaru

Islamov otac, Amr Badr Ibrahim, istakao je da bi i drugima trebalo da se sudi zajedno sa nastavnikom.

"Problem je u nastavi i nastavnicima jer oni ne mogu da nađu dobrog predavača. Ministar obrazovanja je prva osoba koju bi trebalo optužiti: kako je mogao da pristane da se tako mladom čoveku dopusti da uči decu", kazao je Islamov otac.

Mladi, neiskusni i nedovoljno opremljeni nastavnici u Egiptu često imaju problema da pod kontrolom drže razrede od 60 do 100 dece.

Egipatska vlada tvrdi da pokreće obrazovnu reformu, uključujući i testiranje nastavnika. Vlada pokušava da reši i problem nasilja u školama, pa je objavila i nova pravila o zabrani fizičkog kažnjavanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavniku šest godina zatvora zbog ubistva učenika

Izvor: RTS, 25.Dec.2008, 23:37

Egipatski sud osudio na šest godina zatvora jednog nastavnika jer je na smrt pretukao učenika zato što nije uradio domaći zadatak...Nastavnik matematike Haitam Nabil Abdelhamid je u oktobru izveo učenika Islama Amra Badra (11) iz učionice i snažno ga udario u stomak...Dečak se onesvestio, a kasnije...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.