Izvor: Politika, 30.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj prebačen u zatvorsku bolnicu

HAG – Portparol Haškog tribunala Refik Hodžić potvrdio je sinoć da je lider radikala Vojislav Šešelj, koji od 10. novembra štrajkuje glađu, prebačen u zatvorsku bolnicu u Sheveningenu. "Odlučeno je da se Šešelj prebaci u zatvorsku bolnicu kako bi njegovo zdravstveno stanje bilo praćeno u slučaju da je potrebna lekarska intervencija", izjavio je Hodžić u telefonskoj izjavi.

Portparol je naglasio da je Šešelj, zbog odbijanja hrane i lekova, ozbiljno ugrozio svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << zdravlje, a odbijanjem da primi zatvorskog lekara onemogućio je pružanje neophodne zdravstvene pomoći. Upitan da li je bilo otpora prilikom prebacivanja u zatvorsku bolnicu, Hodžić je odgovorio odrečno.

Srpska radikalna stranka saopštila je sinoć da je njihov partijski lider, koji u pritvoru Haškog tribunala 20 dana štrajkuje glađu, protiv svoje volje, prebačen u bolnicu.

Tanjug

[objavljeno: 30.11.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.