Izvor: RTS, 24.Feb.2022, 07:32

Serija eksplozija u Kijevu, nove sancije Rusiji

Serija eksplozija u Kijevu posle dana borbi ukrajinskih i ruskih snaga u nekoliko delova Ukrajine. EU uvela sankcije ruskim bankarima i kompanijama. UN izdvaja 20 miliona dolara pomoći najugroženijima.
Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je oružanim snagama da izvedu "specijalnu operaciju u Donbasu" usmerene na odbranu naroda u Donjecku i Lugansku, javljaju ruski mediji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />"Okolnosti zahtevaju od nas da preduzmemo odlučna i hitna dejstva. Narodne republike Donbasa obratile su se Rusiji sa zahtevom za pomoć. S tim u vezi, u skladu sa članom 51, deo 7 Povelje UN, uz odobrenje Saveta Federacije i u skladu sa sporazumima o prijateljstvu i uzajamnoj pomoći sa DNR i LNR koje je ratifikovala Savezna skupština, doneo sam odluku o sprovođenju specijalne vojne operacije", dodao je Putin, prenosi Sputnjik.
Ukrajinska vojna infrastruktura, protivvazdušna odbrana, vojni aerodromi i letelice kao i vojska gađani visoko-preciznim oružjem, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.
Ratno stanje u Ukrajini Ukrajinsko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da je "u toku napad krstarećim i balističkim projektilima".
Ukrajinski mediji javljaju da se eksplozije čuju u Kijevu, Odesi, Krematorsku, kao i na kijevskom aerodromu, na kojem je u toku evakuacija.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski obratio se naciji neposredno posle početka ruske vojne akcije, navodeći da ciljevi napada do sada bili vojna infrastruktura i granične jedinice.
"Vojska funkcioniše. Biću s vama sve vreme. Pobedićemo jer smo mi Ukrajina. Slava Ukrajini", rekao je Zelenski, navodeći da je već razgovarao sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RUSKA RAKETA RAZVALJUJE CILJ, OBJAVLJEN SNIMAK! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2022

Bajden najavljuje "jedinstven i odlučan odgovor SAD i saveznika"...Na društvenim mrežama osvanuo je snimak na kojem se vidi kako projektil pogađa metu u ukrainskom gradu Ivano-Frankivsk...Na snimku su ljudi koji posmatraju projektil kako doleće, pogađa jedan objekat posle čega se čuje eksplozija...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Putin naredio da se nuklearne snage stave u stanje pripravnosti, Zapad jača podršku Ukrajini

Izvor: VOA, 24.Feb.2022

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je da se ruske nuklearne snage stave u stanje pripravnosti zbog "agresivnih izjava" koje dolaze od članica NATO-a. Sjedinjene Države ocenile su da je Putinovo naređenje "neprihvatljiva eskalacija".

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.