Jesu li svi Italijani MAFIJAŠI? Sram vas bilo!

Izvor: Mondo, 22.Jul.2019, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Jesu li svi Italijani MAFIJAŠI?" Sram vas bilo!

Ministar unutrašnjih poslova Italije Mateo Salvini ljut je zbog propagandne kampanje Mekdonaldsa u Austriji.

Foto: Mondo/ Goran Sivački

Već danima se u Italiji vodi diskusija o kampanji Mekdonaldsa u Austriji, koji nudi burgere u italijanskom stilu pod motom "Za prave ždere-mafioze".

Zbog greške u prevodu kroz "puš" poruke aplikacije Mekdonaldsa, brojni korisnici iz Italije koji su se našli u Austriji na engleskom, umesto nemačke igre >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << rečima "ždere mafioze", dobili su "za prave mafioze".

To je naljutilo mnoge turiste, a sada i Salvinija koji se oglasio preko Twittera.

Panino “Estate italiana” in Germania: “Per veri MAFIOSI” (gioco di parole con “mampfen” = sbafare...). Italiani tutti mafiosi? Che tristezza... Abbiamo ritrovato orgoglio e dignità, indietro non si torna! pic.twitter.com/UiTvFgxA4g

— Matteo Salvini (@matteosalvinimi) July 21, 2019

On je kritikovao kampanju postavivši fotografiju oglasa Mekdonaldsa i upitao "Jesu li svi Italijani mafijaši"?

"Kako tužno. Povratak ponosa i dostojanstva, nema povratka", poručio je Salvini.

Ove zemlje NEĆE "Mekdonalds"

U svom tvitu on je napravio jednu grešku, a to je da je napisao da se radi o reklami u Nemačkoj, što nije slučaj, jer je sporna reklama predviđena za austrijsko tržište.

Mekdonalds je, na kritike jednog Bečlije italijanskog porekla, odmah reagovao i izvinio se za grešku u prevodu, te je obustavio "puš" poruke na engleskom.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Salvini ljut zbog kampanje McDonald’s-a u Austriji

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 23.Jul.2019, 07:50

Već danima se u Italiji vodi diskusija o kampanji McDonald’s-a u Austriji, koji nudi burgere u italijanskom stilu pod motom „Za prave ždere-mafioze“...Zbog greške u prevodu kroz „puš“ poruke aplikacije McDonald’s-a, brojni korisnici iz Italije koji su se našli u Austriji na engleskom,...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.