Izvor: RTS, 19.Jun.2021, 13:01

Sedam sati sukoba na ilegalnoj zabavi u Francuskoj – vatrometom i Molotovljevim koktelima na policiju

Na nedozvoljenoj rejv žurki u Francuskoj, prilikom policijske akcije, povređeno je pet policajaca a jedan od učesnika zabave ostao je bez ruke. Događaju je prisustvovalo 1.500 ljudi, saopštile su lokalne vlasti. Sukobi policije i posetilaca trajali oko sedam sati.
Dva policajca su teže povređena, kada su posetioci nedozvoljene žurke na hipodromu kod Redona u Bretanji bacali vatromete, petarde i Molotovljeve koktele na oko 400 policajaca koji su pokušali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da spreče održavanje žurke, preneo je Rojters.

Kako je naveo Emanuel Bertije, šef lokalne policije, 22-godišnja osoba je izgubila ruku tokom "ekstremnog nasilja".
Sukobi su, kako je navela žandarmerija na Tviteru, trajali oko sedam sati.
Nakon sukoba, na hipodromu je ostalo oko 1.000 ljudi, a zvaničnici su saopštili da se nadaju da će povratiti kontrolu nad tim prostorom tokom vikenda.
"Oni koji su prisustvovali događaju nisu došli na žurku, već da se sukobljavaju sa policijom", rekao je gradonačelnik Redona Paskal Dušen za televiziju BFM.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.