Saudijke za volanom bez šminke sa dozvolom muža?

Izvor: Mondo, 08.Nov.2014, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saudijke za volanom bez šminke sa dozvolom muža?

Ženama u Saudijskoj Arabiji biće dozvoljeno da upravljaju vozilom, ali pod dosta bizarnim uslovima.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Savet Šure, koji određuje pravila ponašanja u Saudijskoj Arabiji, izgleda da će popustiti pod pritiskom i konačno dozvoliti ženama da upravljaju automobilom.

Međutim, ipak će biti postavljeni i neki uslovi.

Prema najnovijem predlogu žene će moći da voze automobile samo do 20 časova uveče, ako >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su nenašminkane i imaju više od 30 godina.

Ako i ispunjavaju sve ove uslove, biće im neophodna dozvola supruga, oca ili nekog drugog muškog lica.

Prema ovom predlogu ženama će biti dozvoljeno da sedaju za volan u periodu od 07 časova ujutru do 20 časova uveče subotom, nedeljom, ponedeljkom, utorkom i sredom. Četvrtkom i petkom, kada je u ovoj državi vikend, žene smeju za volan samo od podneva do 20 časova uveče.

Šura nalaže ženama vozačima i da se prikladno, konzervativno odevaju i ne šminkaju. Ženama bi sada bilo dozvoljeno da po gradovima voze kola bez muške pratnje, ali bi izvan gradova morale kraj sebe da imaju neko muško čeljade.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.