Sanader želi suđenje u Austriji

Izvor: Blic, 08.Mar.2011, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanader želi suđenje u Austriji

BEČ - Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader je danas poručio da će se boriti protiv izručenja Hrvatskoj i da želi da mu se povodom optužbi za korupciju i proneveru sudi u Austriji, gde je 10. decembra uhapšen na osnovu hrvatske poternice.

Sanaderov advokat Verner Supan je izjavio da njegov klijent ne bi imao fer suđenje u Hrvatskoj.

Supan je rekao da je Sanader "spreman da se u svakom trenutku brani pred austrijskim sudijom i ubeđen je da optužbe mogu biti odbačene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na fer, politički nezavisnom, suđenju".

U Hrvatskoj je optužnica protiv Sanadera proširena za učešće u pokušaju da se manipuliše prodajom nekretnina u državnom vlasništvu, koja bi koštala državu 10 miliona evra.

Austrijski sud je danas produžio Sanaderu pritvor do 8. maja, javlja DPA.

Povezane vesti: Izdat nalog za istragu protiv Sanadera zbog slučaja Hipo banke Sanader planira tužbu zbog fotografisanja u zatvoru Sanader saslušavan šest sati Sanader optužio Kosorovu da vodi kampanju protiv njega Barišić: Sanader dao 500.000 evra Tompsonu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.