Sanader danas na prvom saslušanju

Izvor: Blic, 21.Jul.2011, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanader danas na prvom saslušanju

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader, koga je Austrija izručila Hrvatskoj i pritvoren je u zatvoru Remetinec, danas očekuje prvo saslušanje pred istražiocima kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala.

Zbog problema s povređenom nogom Sanader neće izlaziti iz zatvora, pa će ga istražioci ispitati u njegovoj čeliji, izveštavaju mediji.

Sanaderov advokat Goran Suić najavio je da će podneti žalbu na jednomesečni istražni zatvor Sanaderu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Prva tema saslušanja po najavama bi bila Fimi-medija, odnosno agencija preko koje je po oceni istražilaca iz državnih preduzeća i ministarstava isisano 80 miliona kuna (11 miliona evra) koje su završile na privatnim računima, ali i u crnom fondu HDZ-a, koji je po izveštajima "Jutarnjeg lista" već pod istragom.

O Fimi-mediji prvi je progovorio član uprave Croatia osiguranja Damir Mihanović koji je pomenuo tajni sastanak u sedištu vlade na kojem se dvedesetorici direktora državnih preduzeća sugerisala saradnja s agencijom Fimi-medija čija je vlasnica Nevenka Jurak, bliska prijateljica bivšeg HDZ-ovog blagajnika i šefa carine Mladena Barišića.

Jurak i njeno dvoje saradnika uhapšeni su prošlog leta, a kasnije je uhapšen i Barišić koji je navodno novac u tašnama nosio u HDZ-ovu centralu. U istrazi su uhapšeni šefovi pojedinih preduzeća i fondova. Iako se Fimi-medija istražuje dve godine , pri čemu je privremeno pohapšeno pa pušteno preko deset ljudi, do sada nije podignuta ni jedna optužnica.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sanader na saslušanju

Izvor: S media, 21.Jul.2011

Ivo Sanader danas pred istražiocima kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala. Sanader će biti ispitan u njegovoj ćeliji zbog problema sa povređenom nogom. ..Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader, koga je Austrija izručila Hrvatskoj i pritvoren je u zatvoru Remetinec, danas očekuje...

Nastavak na S media...

Sanader saslušan zbog "Fimi medije"

Izvor: Večernje novosti, 21.Jul.2011

Bivši hrvatski premijer saslušan u zatvoru Remetinec, jer je, prema rečima njegovog advokata, lošeg zdravstvenog stanja

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.