Sanader saslušan zbog Fimi medije

Tanjug

21. 07. 2011. u 11:09

Bivši hrvatski premijer saslušan u zatvoru Remetinec, jer je, prema rečima njegovog advokata, lošeg zdravstvenog stanja

ZAGREB - Bivšeg hrvatskog premijera Ivu Sanadera, koga je u ponedeljak Austrija izručila Hrvatskoj i koji se nalazi u zatvoru Remetinec, danas su tamo prvi put saslušali tužioci Kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala.

Kako je njegov advokat Čedo Prodanović izjavio novinarima, Sanader je danas iznosio odbranu u slučaju istrage oko "Fimi medije" i dodao da je odbio da odgovara na pitanja tužilaca Kancelarije, već je samo izneo svoju odbranu.

Ispitivanje je trajalo sat i 40 minuta, a naredno će biti sledeće srede u 14 sati , pri čemu nakon slučaja "Fimi medije" na red dolazi slučaj "Hipo banke", gde se tereti da je tražio i dobio proviziju.

Sanadera je sinoć posetio lekar i ocenio da mu je noga još uvek u lošem stanju i čudne boje, a advokati se plaše da je reč o sepsi.

Po Prodanovićevim rečima, razlog ispitivanja u Remetincu je Sanaderovo loše zdravstveno stanje.

"S njegovom nogom nije dobro, javili su nam se neki specijalisti koji upozoravaju da bi to moglo imati mnogo ozbiljnije razmere. Ovo predugo traje da nema poboljšanja i postoji opasnost od sepse", rekao je Prodanović i dodao da će Sanader sutra otići na pregled u zatvorsku bolnicu u Dubravi, kao i da bi možda trebao obaviti snimanje noge magnetnom rezonancom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

darko

21.07.2011. 13:47

pa srbija da je pravna drzava kao hrvatska sigurno bi do sad imala najmanje 20 sanadera,koji se obogatise i dan danas se bogate a vlast cuti,Srbija je daleko od evrope i sama od sebe,unistise je korupcija,lopovluk a obicni gradjani ispastaju.gladuju.

koki

21.07.2011. 16:36

@darko - Kakva god da je,Srbija je moja jedina drzava,i ja nemam rezervnu.I nek bude sta bude,nemoj samo da mi Hrvatsku predstavljas kao drzavu na koju Srbija treba da lici u bilo cemu.To je kao kad bi mi rekao da treba na Albaniju da se ugledamo u pogledu nacionalnih manjina.Sto se korupcije i lopovluka tice,za ovu vlast je glasao vecinski deo gladnog naroda.Sacekajmo sledece izbore,pa cemo videti da li deli Tvoje misljenje...