Sahranjena beba preživela osam dana u grobu

Izvor: Mondo, 13.Maj.2015, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahranjena beba preživela osam dana u grobu

Beba iz Kine, koja je živa sahranjena, spasena je posle osam dana provedenih pod zemljom, izvestili su kineski mediji.

Foto: screenshot/youtube

Roditelji su ostavili dečaka, rođenog sa zečijom usnom, u jednom udaljenom selu u južnoj provinciji Guandži, gde su ga posle dva dana u kartonskoj kutiji sahranili rođaci, koji su verovali da je preminuo.

Ali kišnica i vazduh su uspeli da prodru u kutiju, zakopanu u plitkom grobu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << navodi se u izveštaju Guandži onlajn njuza.

Dečak je pronađen pošto ga je jedna žena čula kako plače dok je brala lekovite biljke.

"Pet osoba, uključujući tri rođaka, uhapšeni su pod sumnjom za ubistvo", javila je kineska televizija CCTV.

Dete sa invaliditetom može da bude veliki teret za porodice u Kini, u pogledu finansija, i mnoge bebe bivaju napuštene jer roditelji ne mogu da priušte skupo lečenje i specijalno obrazovanje, navode zvaničnici, a prenosi AFP.

Stroga pravila vezana za planiranje porodice u Kini, takođe, mogu da budu jedan od faktora, iako politika jednog deteta dopušta roditeljima da imaju još jedno dete, ukoliko prvorođeno ima invaliditet.

Pravila vezana za jedno dete su krajem 2013. ublažena, pa parovi mogu da imaju dvoje dece ukoliko je najmanje jedan roditelj jedinac.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.