Sa kosmodroma Bajkonur lansiran „Sojuz“ sa satelitom „Arktika M“

Izvor: Vostok.rs, 28.Feb.2021, 10:03

Sa kosmodroma Bajkonur lansiran „Sojuz“ sa satelitom „Arktika M“

Sa kosmodroma „Bajkonur“ lansirana je raketa-nosač „Sojuz 2.1b“ sa satelitom „Arktika M“ za praćenje klime i životne sredine u arktičkom regionu. Satelit će prikupljati meteorološke podatke iz polarnog regiona Zemlje, koji će omogućiti da se unaprede vremenske prognoze i naučnicima pomogne bolje proučavanje klimatskih promena. Satelit „Arktika-M“, težine 2,2 tone i procenjenim vremenom trajanja od sedam godina, izradilo je Naučno-proizvodno udruženje „Lavočkin“ (preduzeće „Roskosmosa“).

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Lansirana kazahstanska raketa ustupljena Rusiji

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Feb.2021

Ruska raketa Sojuz-2.1b koja nosi meteorološki satelit Arktika-M sa samostalnim pogonom, poletjela je danas sa kosmodroma u Bajankuru koji je Kazahstan ustupio Rusiji do 2050. godine

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.