Sa komemoracije žrtvama Oluje: Protiv produženja rata politikama sjećanja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Avg.2021, 16:42

Sa komemoracije žrtvama 'Oluje': Protiv produženja rata politikama sjećanja

Na prostoru bivše Jugoslavije, 30 godina od početka rata i 26 godina od njegova završetka u Hrvatskoj i dalje se raatuje - komemorativnim politikama sjećanja,  upozorio je predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac u selu Donji Skrad nedaleko Karlovca, na središnjoj komemoraciji za srpske žrtve akcije “Oluja” u kolovozu 1995. godine. “Rijetko se sjećamo strahota koje su prošli drugi i stradanja koja su se dogodila drugima. U naše narodno ime ili od našeg narodnog imena....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

PredsPupovac: Na prostoru bivše Jugoslavije i dalje se ratuje „komemorativnim politikama sećanja“

Izvor: Danas, 03.Avg.2021

Predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac izjavio je na komemoraciji srpskim žrtvama vojne akcije "Oluja" da se na prostoru bivše Jugoslavije i dalje ratuje "komemorativnim politikama sećanja".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.