SVAKA ČAST, KRALJU: Španski monarh Felipe VI smanjio sebi platu za 20 odsto

Izvor: Kurir, 11.Feb.2015, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVAKA ČAST, KRALJU: Španski monarh Felipe VI smanjio sebi platu za 20 odsto

Bužet kraljevskog domaćinstva za ovu godinu biće za petinu manji nego što je bio budžet Felipeovog oca, kralja Huana Karlosa

MADRID - Novi kralj Španije, Felipe Šesti, smanjio je svoju platu za 20 odsto u 2015, što je u skladu sa njegovim obećanjima o skromnijoj i manje razmetljivoj monarhiji.

U saopštenju iz kraljevske palate navodi se da će budžet kraljevskog domaćinstva u 2015. biti 234.204 evra, za petinu manji nego što je imao Felipeov otac i prethodnik, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Huan Karlos. Huan Karlos, koji je zadržao počasnu titulu kralja, dobiće 187.356 evra.

Budžet kraljevske palate, koji je ili bio zamrznut ili znatno smanjen od 2009. zbog teške ekonomske krize u Španiji, ostaje nepromenjen u 2015. i iznosiće 7,8 miliona evra.

Felipe (47) bori se da popravi sliku monarhije u javnosti, koja je narušena brojnim skandalima prethodnih godina.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.